Συνένωση και Ανακαίνιση Διαμερίσματος στη Σαλαμίνα

Έτος Κατασκευής

2020

Εμβαδόν

150 τ.μ.

Περιγραφή

Η ανάγκη συνένωσης δύο διαμερισμάτων υποστηρίχθηκε μέσω της πλήρης μελέτης Deco exclusive. Οι επιλογές του τρόπου συνένωσης, αποτυπώθηκαν σε εναλλακτικές λύσεις διαρρυθμίσεων κατόψεων. Το διαμέρισμα 150τ.μ. βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από το λιμάνι της Σαλαμίνας. Το στυλ σχεδιασμού είναι «modern & luxury». Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελούν οι δρύινες επενδύσεις όπου εξελίσσονται σε ξύλινες φωτιζόμενες περσίδες στο χώρο τις τραπεζαρίας. Κυρίαρχη θέση στο χώρο έχει το τζάκι όπου παρεμβάλλεται στον “open space” σχεδιασμό του σαλονιού, κουζίνας & τραπεζαρίας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη εργονομία του χώρου και στην δημιουργία αποθηκευτικών χώρων.
Έχει πραγματοποιηθεί μελέτη φωτισμού προκειμένου να αναδειχθεί ο σχεδιασμός αλλά και να δοθεί επιλογή στο χρήστη για διαφορετικές ποιότητες φωτισμού ανάλογα την εκάστοτε λειτουργεία και ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επικρατούν οι λευκές και γκρι αποχρώσεις όπου αντισταθμίζονται από την ύπαρξη ξύλου. Οι καθρέπτες έχουν στόχο να δημιουργήσουν «οφθαλμαπάτη» σε σχέση με τα όρια του χώρου. Έντονη είναι και η ύπαρξη custom-made κατασκευών όπως είναι οι πάγκοι λουτρών, η γκαρνταρόμπα, το έπιπλο beauty και η τραπεζαρία.
Έχει μελετηθεί η πρόβλεψη εγκαταστάσεων «έξυπνου σπιτιού» όπως και σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Photography: Gavriil Papadiotis

COVID 19
To γραφείο ArchZone λειτουργεί με ρητούς κανόνες ασφαλείας. Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Ζητάμε το ίδιο και από τους πελάτες μας.

COVID 19
To γραφείο ArchZone λειτουργεί με ρητούς κανόνες ασφαλείας. Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Ζητάμε το ίδιο και από τους πελάτες μας.