Apartment in Mets

Year of construction

2018

Total floor area

110 m2

Description

This apartment is located on the 4th floor of an apartment complex in Mets, overlooking the Acropolis. The main objective was to create a modern space with minimalist lines and unique design, taking into consideration the need for a working area. These demands were a crucial factor in determining the design of the whole apartment. The communal areas stand out in the project plan because of the wood paneling and the grey walls. The aim was for the design to act as an indirect pointer from the main entrance to the home office. This distinction is marked on the floor plan as the day zone, which comprises the living room, kitchen and home office, versus the night zone, which comprises the two bedrooms and the apartment’s bathrooms. Due to limited space, and for reasons of privacy, “hidden” storage areas were created behind the wood paneling (storage & washing machine unit, wardrobe). A typical feature of the communal areas is also the optical escapes seen both on the ceilings, with the linear lighting fixtures, and the furniture, where a concept of slanting lines is strictly adhered to.

Copyright © 2004 - 2021 ARCHZONE
PRIVACY POLICY | TERMS OF USE
WEB DESIGN DAZZLINK

COVID 19
ArchZone operates with safety measures in relation to the Coronavirus COVID-19. We wear cloth face coverings and keep a safe distance. We ask the same from you..

COVID 19
ArchZone operates with safety measures in relation to the Coronavirus COVID-19. We wear cloth face coverings and keep a safe distance. We ask the same from you.