Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ArchZone, ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος πέμπτου ορόφου στην περιοχή του Μετς, με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη. Το concept γεννήθηκε με βάση την ανάγκη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου που να περιλαμβάνει minimal γραμμές και ξεχωριστό design, και να συνδυάζει ταυτόχρονα προϋποθέσεις για επαγγελματικό χώρο. Οι παραπάνω απαιτήσεις αποτέλεσαν ένα σημαντικό παράγοντα στο συνολικό σχεδιασμό του διαμερίσματος.

Στο σχεδιασμό του project οι κοινόχρηστοι χώροι διακρίνονται από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους. Βασικός σκοπός είναι η έμμεση σήμανση προκειμένου ο επισκέπτης να οδηγηθεί από την κεντρική είσοδο, στο χώρο γραφείου, μέσα από τον σχεδιασμό. Ο διαχωρισμός αυτός ορίστηκε στην κάτοψη του χώρου, σε ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο, ενώ σε ζώνη νύχτας τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος. Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών και της ιδιωτικότητας προσωπικών χώρων, δημιουργήθηκαν «κρυφοί» αποθηκευτικοί χώροι πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις (χώρος αποθήκης - πλυντηρίου, γκαρνταρόμπα). Χαρακτηριστικό επίσης των κοινόχρηστων χώρων είναι οι φυγές που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική-Διακοσμητική μελέτη, Επίβλεψη: Ζωή Αντωνιάδη Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π., Ντέμη Δημητρίου Interior Designer
Τοποθεσία: Μετς, Αθήνα
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Έτος ανακαίνισης: 2018
Φωτογράφιση: Costas Mitropoulos

COVID 19
To γραφείο ArchZone λειτουργεί με ρητούς κανόνες ασφαλείας. Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Ζητάμε το ίδιο και από τους πελάτες μας.

COVID 19
To γραφείο ArchZone λειτουργεί με ρητούς κανόνες ασφαλείας. Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας. Ζητάμε το ίδιο και από τους πελάτες μας.